Colegiul Medicilor Prahova
Address:
Tudor Vladimirescu nr. 127
Ploieşti
Prahova
100054
România

Telephone: 0344.801664; 0244.513325
Fax: 0344.801665; 0244.595624

Information: Nu trimiteti reclamatii la adresa medicilor utilizand acest formular.Petitiile se depun prin posta sau la sediul organizatiei, cu respectarea conditiilor de forma prevazute de Legea 95/2006 si Statutul Colegiului Medicilor din Romania.DETALII in sectiunea Utile/Intrebari si raspunsuri/Reclamatiile impotriva medicilor

 
Download information as a vCardCIM cu timp partial pentru garda

Stimate Colege,

Stimati Colegi,

Urmare a semnalelor primite din partea dumneavoastra, ne-am adresat conducerilor spitalelor publice din judet cu solicitarea de a ne comunica: daca este asigurata si in ce procent, continuitatea activitatii medicale, daca in activitatea de garda au fost cooptati toti medicii din spital si daca au existat probleme cu ocazia semnarii contractelor individuale de munca pentru activitatea de garda – solicitari formulate pe fondul aplicarii O.U.G. nr. 20/2016.

Raspunsurile acestora nu au intarziat sa apara, in urma centralizarii lor concluzionandu-se ca aplicarea dispozitiilor amintite nu a intampinat dificultati. Din pacate, concluzia nu este generala, in conditiile in care conducerea Spitalului Judetean de Urgenta nu a inteles demersul nostru, fiind singura unitate sanitara publica care a refuzat sa ne transmita un raspuns pana la acest moment.

Indiferent de cele enuntate anterior, dorim sa facem urmatoarele precizari legate de aplicarea dispozitiilor O.U.G. nr. 20/2016:

  1. 1.Semnarea contractului individual de munca cu timp parţial pentru activitatea prestată în linia de gardă nu poate fi impusa de conducerea spitalelor.
  2. 2.Fişa postului, cu specificarea atribuţiilor postului(medic de garda!) trebuie sa fie anexata contractului si semnata de ambele parti contractante.
  3. 3.Asigurati-va ca sunteti in posesia cate unui exemplar al contractului (inregistrat in Revisal!) si fisei de post.
  4. 4.Clauzele acestui contract se negociaza de catre parti, modelul propus de ministerul de resort nefiind obligatoriu.
  5. 5.Contractul, odata semnat, poate fi modificat numai cu acordul partilor. Modificarea se refera la oricare dintre urmatoarele elemente: durata contractului, locul muncii, felul muncii, conditiile de munca, salariul (atentie, potrivit legii salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri!), timpul de munca si timpul de odihna.
  6. 6.Daca sunteti nemultumiti de conditiile contractuale, aveti posibilitatea de a inceta oricand contractul prin demisie. Demisia nu trebuie motivata, este un act unilateral si nu necesita aprobarea conducerii spitalului.

In situatia in care intampinati probleme legate de incheierea si derularea unui astfel de contract, va rugam sa ne contactati, semnaland in scris problemele dvs.

Cu deosebita consideratie,

Dr. Simona SCHNELBACH

Presedinte CM Prahova